tiistai 1. huhtikuuta 2014

Minkälainen Myymyy?

Tämä postaus käsittelee sitä, minkälainen Myy on luonteeltaan. Samalla päivitämme, mitä Myy osaa.

Myy on kotona huomionkipeä höntti. Se haluaa koko ajan olla mukana kaikessa. Ruuanlaitot pitää vahtia ja vessaan pitää tulla mukaan, ettei Snii imeydy vahingossa siihen kummaan vesikuppiin. Myy leikkisi mielellään Jussin tai Sniin kanssa koko ajan. Paitsi silloin, kun väsy iskee. Leikkiessään Myy on hurja vauhtipallo ja välillä vaan valkoinen suttu vilahtaa silmien edestä, kun Myy jahtaa palloa. Myy ei ole kova syömään, mutta palkintonappulat on edelleen herkkua. Joskus Myy saa spesiaalinameja ja silloin Myy on HYVIN onnellinen. Myy syö mielellään myös luutikkuja. Possunsaparosta taas maha meni kuralle, joten sitä ei enää maistella. Roosan kanssa ihan paras leikki on tikkujen varastus- ja vaihtoleikki.

Ulkona Myy mennä viipottaa mielellään omassa pihassa. Kadulla jännittää autot ja moottoripyörät, kun ne on niin kovaäänisiä, mutta selkeästi Myy on tässä asiassa reipastumassa. Rappukäytävässä vaanivat ihmiset pelottaa vähän. Kylään tulevista ihmisistä Myy tykkää kaikista. Selkeästi ulkona on vielä vähän turvaton olo, mutta eiköhän se korjaannu nyt, kun kelit suosivat ja päästään enemmän ulos. Varsinaista lenkkeilyä emme harrasta ennen kesää. Pienin askelin etenemme kohti päämäärää! Joka viikko menemme aina vähän pidemmälle kotikatua ja käymme tutkimassa myös lähitalojen piha-alueita.

Sisällä aina välillä epäilen Myyn itsesuojeluvaistoa, kun se tuntuu mielellään kiipeävän. Sohvalla pitää kiivetä käsinojille tuijottelemaan ja loikkimaan. Myy ymmärtää kyllä sanan "varovasti" ja hillitsee menoa sen kuullessaan. Se kyllä tietää, ettei sillä ole lupaa mennä käsinojille, mutta sillä on jonkinmoinen vuorikiipeilijän luonto. Vanhemmillani ollessa Myytä sapettaa, ettei se pysty hyppäämään Roosan perässä sohvalle, joten se "varvistaa" ja loikkii ja yrittää kyllä uudelleen ja uudelleen, vaikka mätkähtääkin välillä selälleen koiranpetiin. Ei kyllä mene enää kauaa siihen, että Myy pääsee sohvalle, koska silloin kun Myytä huvittaa, se pääsee ylös vanhempieni ulko-ovella olevan korkean askelman, joka on ehkä 5-10 cm matalampi kuin sohvat yleensä.

Oli se lumikin ihan ok, mutta hyvä, kun se meni pois!

Myyn asenne kampaamiseen on muuten parantunut hirveästi! Se pysyy suht hyvin paikallaan, vaikka kääntäisin sen selälleen. Se kiljuu kyllä vieläkin välillä teatraalisesti, mutta ilmeisesti se on tullut siihe tulokseen, että Sniin kanssa on turha tästä vääntää. Kampaan Myytä joka päivä juuri siksi, että usein kampaaminen ja karstaaminen juurtuu meihin molempiin. Kynnet Myy antaa muuten leikata tosi hienosti. Vähän se koittaa tassuja piilottaa, mutta hienosti meillä menee ainakin minun asteikollani. Korvien katsomisesta se ei tykkää, koska se varmasti kuvittelee, että sieltä taas nyhdetään jotain, mutta luovuttaa kyllä lopulta ja antaa katsoa ja koskea.

Kaiken kaikkiaan Myystä voisi sanoa, että se on ehkä jonkin verran varautunut uusia asioita kohtaan, mutta niin on emäntänsäkin, joten ymmärrän asenteen. Vähän kerrallaan, kun tutustuu, niin tulee hyvä. En kyllä syytä Myytä, jos se ei opi tykkäämään mopojen pärinästä. Itsekin inhoan sitä! Myy on kuitenkin aivan ihanan hurmaava pikkuotus, jota ilman en enää osaisi elääkään! Aamulla moikataan ja annetaan aamupusut (ja naamapesu) sohvalla ja muutenkin halitaan paljon.

Myy osaa seuraavat käskyt/asiat:

- istu
- maahan
- tassu (oikea)
- tänne (vaihtelevalla menestyksellä)
- ei
- ylös (nousee kahdelle jalalle)
- paikka (silloin kun jaksaa keskittyä ja emäntä pysyy näkyvissä)
- ympäri (kiertää nappulan perässä ympyrän)
- käy pissalla (75%:lla menestyksellä)
- jätä (ei yritä ottaa käden takana olevaa nappulaa)
- hae pallo (leikin aikana, jos kiinnostaa)
- etsi (etsii nappulan helposta paikasta tai heitetyn nappulan)
- mennään ulos/mennään kattoon Roosaa (tulee luokse ovelle)
- Sini tulee kohta (Myy jää nätisti autoon odottamaan)
- Myy ei tule (kun menen ovesta eikä Myy saa tulla mukaan)
- varovasti
- missä Jussi? (menee Jussin luokse)
- Jussi tulee! (juoksee ovelle)
- ottaako Myy ruokaa? (tulee keittiöön)
- tuu pois sieltä (esim. työpöydän alta, missä on johtoja)

Että kyllä se aika paljon osaa. Minun mielestänihän Myy on suoranainen nero, mutta joku muu voi olla eri mieltä.

Tässä on muuten hyvä vinkki turkkirotujen omistajille, joiden koirat palelevat pesun jälkeen: Late Lämpöpullo Lammas (ei se Late Lammas)! Kyseessä on siis kuumavesipullo, jonka päälle tulee tuollainen lammaspehmo. Löysin kirpparilta kahdella eurolla uutena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti