keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Jännäpäivä

Tänään oli Myyn ensimmäinen rokotus. Olin varma, että draamakuningatar huutaa kuin syötävä, kun sitä pistetään, mutta Myypä ei sanonutkaan yhtään mitään. Ei tainnut edes vastaan pyristellä. Ristiriitainen luonne.

Myy painoi tullessaan n. 1050 grammaa ja tänään eläinlääkärissä painoa oli 1,75 kiloa. Minkäköhän moinen mötkö tuosta tulee? Tuleeko siitä ennustettu 3,5 kiloa? Enemmän? Vähemmän? Aika kai näyttää. Jos jollakin lukijoista on bolognese, paljonko se painoi 12 viikkoisena? Entä nyt?

Myy on myös saavuttanut suuria asioita pissaamalla kaksi kertaa ulos! Jos olet ottanut koiran kesällä, koirasi pissasi ulos varmaan jo ensimmäisenä päivänä, mutta talvipennuille se ei olekaan ihan sama asia. Myy kävi ensi kertaa ulkona kannettuna, kun hain Myyn kotiin ja itse tassuttelemaan kylmään maahan Myy pääsi pari päivää myöhemmin. Myy ei tykännyt. Ulkona tuulee ja siellä tulee heti kylmä. Vaatteetkaan ei kovasti aluksi auttaneet.

Myyn murjotus-nukkumisasento.

Nyt Myy tykkää käydä ulkona. Ulkona pitää kuunnella tarkkaan kaikki autojen äänet ja ihmisten luokse olisi kiva mennä ja oo! katso lintu! ja sammalta pitää yrittää syödä ja tuonne voisi juosta ja syön tämän kuivan lehden ky... tupakantumppi! ja sitten jotain piti tehdä... Mitä toi Snii hokee? "Pissa, pissa"? Juu, niin kävin sisällä. Ai tänne? No, kai sitä vo... auto menee tuolla!! Sinnesinnesinne!

Myyn keskittyminen siis herpaantuu aika helposti, mutta ovelan juoneni avulla pari pissaa on nyt viime päivien aikana tullut ulos. Myy ei pissaa autoboksiinsa, joten olemme ajelleet toimittamassa asioita ja aina välillä käyneet vähän jaloittelemassa. Jossain vaiheessa pakostikin: voilá! Myy pissaa.

Sivuosan esittäjämme Roosa taas painoi tänään 7,8 kiloa eli noin neljä ja puoli Myytä. Se on rotumääritelmän mukaan liikaa, mutta Roosan äiti on 8-9 kilon painoinen, joten Roosa on siihen nähden ihan odotetun kokoinen.

Minun, minun, minun, minun!!

Nyhdän sinulta partakarvat vaikka karva kerrallaan!

Kaikkien "silmävuotajien" omistajien tulisi muuten hankkia arsenaaliinsa tämä:

RIPSIKAMPA!

Maailman paras vehje silmämönjän poistamiseen! Silmävedellä kun ensin hyvin liottaa rähmät ja sitten vetää tällä, niin saa ihailla työnsä tuloksia piikkien välissä. Mustaa, enemmän tai vähemmän haisevaa rähmää löytyy yli odotusten. Tämä kuuluu meidän joka päiväiseen rutiiniin. En tiedä loppuisiko Myyn silmävuoto jollain ruualla kokonaan, mutta toistaiseksi ainakin jaksamme tyytyä sen siistimiseen. Epäilen, että suurin osa siitä tulee omista karvoista, jotka hankaavat riehuessa silmiä, sillä suurin osa silmävuodosta ilmaantuu selkeästi Roosan kanssa riehuessa.

Tällä hetkellä kauhukaksikolla on käynnissä "kähmi toisen luu"-leikki. Leikki menee niin, että molemmat saavat omat luut ja sen jälkeen niitä pyritään varastamaan ja vaihtamaan nopealla tahdilla. Välillä Myyllä on kaksi, yleensä Roosalla on sohvalla kaksi. Silloin tuomari antaa toisen luun takaisin Myylle, koska Myy ei pääse sohvalle... vielä.


Riehumisesta tulee väsy.

Hyvää loppuviikkoa!
T: Myy ja Snii

2 kommenttia:

  1. Meidän neiti painaa nykyään 6 kiloa, ja on todella hoikassa kunnossa. Se on vaan hurjan pitkäselkäinen ja raamikas jättineiti, että ei voi mitään :D Siitä ei tosiaan näyttelykoiraa tule.
    Muistaakseni painoi ennen luovutusikää jo 1,1kg, että siitä pystyi jo ennustamaan! Taisi joskus 6kk ikäisenä painaa 4kg?

    VastaaPoista
  2. Ohhoh, mikä nainen! Oikea amatsoni :D Nätti tyttö kuitenkin. Ei kaikkien tarvitsekaan olla samasta muotista :) Oma koira on kuitenkin aina maailman paras ja kaunein, vaikka se näyttelytuomareiden mielestä olisi liian iso tai pieni tai kihara tai suora tai...

    VastaaPoista